Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

 

... το 1992 εξέδωσε το βιβλίο του εκπαιδευτικού Ν.Γαρεφαλάκη "Μυρσίνη"

 

... συμμετέχει στο Παγκρήτιο Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων

 

... ενημερώνει για την διαχείριση

των απορριμμάτων

και την ανακύκλωση

Αρχική

 

 

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

 

 

 

15 Ιουνίου

2020

 

Αντίο στον Κώστα Μπραβάκη

Έφυγε χτες βράδυ από τη ζωή ο μουσικός, κιθαρίστας και συνθέτης, ποιητής και πεζογράφος, Κώστας Μπραβάκης. Ο Κώστας Μπραβάκης μελοποίησε τους στίχους του Νίκου Γαρεφαλάκη για τη βρύση της Μυρσίνης. Το τραγούδι "Η βρύση της Μυρσίνης" τραγουδήθηκε από το Νίκο Παπάζογλου στις συναυλίες του και δισκογραφικά υπάρχει στο δίσκο του Κώστα Μπραβάκη "Η αγκαλιά της Μυρσίνης".

 

Καλό ταξίδι Κώστα!

Ευχαριστούμε

 

21 Μαρτίου

2020

 

Μπάμπης Παπαδόπουλος - Electric Solo στη Φάμπρικα

Ο κιθαρίστας Μπάμπης Παπαδόπουλος, γνωστός ήδη μέσα από την πορεία του συγκροτήματος Τρύπες αλλά και από την μετέπειτα διαδρομή του, είτε με τις προσωπικές του δουλειές αλλά και μέσα από τις συνεργασίες του, έχει ήδη αφήσει το στίγμα του στην ελληνική μουσική πραγματικότητα. Στις συναυλίες του με τίτλο Electric Solo, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με δικές του οργανικές συνθέσεις, κομμάτια απ' όλη του την μουσική διαδρομή με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού. Εργαλεία του γι' αυτό το μουσικό ταξίδι η κιθάρα του και ένας υπολογιστής. Με Fx και loops περνάει από το λυρισμό στο μοντερνισμό και στον κόσμο των ηχητικών εντυπώσεων, δημιουργώντας έντονες εικόνες – διαθέσεις – συναισθήματα. Στις βραδιές του Electric Solo βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τον ήχο του τόσο ιδιαίτερο, χαρακτηριστικό, αναγνωρίσιμο και εν τέλει αγαπητό.

 

---ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ--- στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

 

 

13-16 Μαρτίου

2020

 

Το χωριό έχει πολλές γάτες

Βρείτε στα καφενεία, το μπακάλικο, κλπ το ενημερωτικό έντυπο υλικό για τη φροντίδα των ζώων συντροφιάς και την αναγκαιότητα των στειρώσεων σε γάτες της Μυρσίνης.

Με την υποστήριξη του Φιλοζωικού Συλλόγου Σητείας, μέλη του Προοδευτικού Συλλόγου Μυρσίνης έχουν αναλάβει τη μεταφορά γατών στη Σητεία για τη στείρωσή τους από ειδικούς γιατρούς. Η εξόρμηση για στειρώσεις θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 13-16 Μαρτίου 2020. Όσοι θέλουν να ενημερωθούν, να στειρώσουν τις γάτες τους ή να βοηθήσουν να επικοινωνήσουν στο 694**2915**517.

 

Σάββατο 29

Φεβρουαρίου

2020

 

Αποκριάτικος Χορός

 

Σας περιμένουμε στο πάρτυ μασκέ στη Φάμπρικα με τους Dirty Minds.

Είσοδος με μάσκα.

Έξοδος για τσιγάρο.

Μούζωμα δωρεάν.

 

Σάββατο

07 Δεκεμβρίου

2019

 

Χριστουγεννιάτικες Καράβες

Οι Καράβες είναι ένα παλαιό έθιμο των παραθαλάσσιων περιοχών μας το οποίο σκοπεύουμε να αναβιώσουμε στη Φάμπρικα. Πρόκειται για ένα εργαστήριο κατασκευής το οποίο θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις:
Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου ώρες 10:00 – 15:00 και
Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου ώρες 10:00 – 14:00.
Δηλώνουμε συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου
στο Γιάννη στο 6974512921

και στο Δημήτρη στο 6973026665 (ο οποίος απαντά και σε απορίες).

Φροντίζουμε να φέρουμε τα Ατομικά Υλικά που αναφέρονται παρακάτω.
Λόγω της μεγάλης διάρκειας αν μας είναι εύκολο φέρνουμε κάτι φαγώσιμο για
το μπουφέ της Φάμπρικας.
Ατομικά Υλικά
 τενεκές (από τυρί)
 σκουπόξυλο
 2 μεγέθη καβίλιες (λεπτό και λίγο πιο χοντρό)
 σανίδι λεπτό (περίπου 1-3 εκ.) – λαμινέ τουλάχιστον 4χιλ. 15εκ.x 50εκ.
 καρφάκια για ξύλο χωρίς κεφάλι
 καρφάκια για ξύλο με κεφάλι
 ξυλόβιδες μικρές και λεπτές
 πινέζες με μεταλλικό κεφάλι
 σχοινάκι λεπτό (από λινάρι, μαλλί ή βαμβακερό)
 καραβόπανο (περίπου 1 τ.μ.)

 

Σεπτέμβριος

2019

 

Μαθήματα Γουίν Τσουν (Wing Chun)

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη στη Φάμπρικα.

18:00-19:00 Παιδικό τμήμα

19:00-20:30 Ενηλίκων τμήμα

 

Σάββατο

17 Αυγούστου

2019

 

Ρεσιτάλ Κοντραμπάσου

Το Σάββατο 17 Αυγούστου 2019 στις 21.00 θα καλωσορίσουμε στη Φάμπρικα τον Μιχάλη Γωνιανό, σολίστα στο κοντραμπάσο, για ένα μοναδικό ρεσιτάλ με συνοδεία πιάνου.

Σας περιμένουμε!

Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο: 6944770408

 

Κυριακή

11 Αυγούστου

2019

 

Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies στη Βρύση

Ο Παύλος Παυλίδης & οι B-movies ταξιδεύουν το καλοκαίρι του 2019 και Κυριακή 11 Αυγούστου θα είναι στη Μυρσίνη!

Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζουν τον νέο τους δίσκο και έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τραγούδια που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά αλλά και άλλα που έχουν ήδη γίνει γνωστά από το καινούριο τους υλικό. Φυσικά δεν πρόκειται να λείψει και η αναδρομή σε όλη τη μουσική πορεία του Παύλου Παυλίδη τόσο από την αξέχαστη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών όσο και από τη μετέπειτα δισκογραφία του.

Σας περιμένουμε

Οι B-movies είναι : Τόλης Δεληγιάννης – μπάσο, Ορέστης Μπενέκας - πλήκτρα, Δημήτρης Οικονόμου – τύμπανα, Αλέκος Βουλγαράκης – ηλ. κιθάρα, Χρήστος Λαϊνάς – ηλ. κιθάρα, synths, Ηχοληψία : Brian Coon

 

Τρίτη

23 Ιουλίου

2019

 

Γενική Συνέλευση και Εκλογές

 

Αγαπητά μέλη,

Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό του Συλλόγου, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα μέλη του Συλλόγου «Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης» σε Τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 11η Αυγούστου 2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 5:30 μ.μ. στην Φάμπρικα, και σε περίπτωση μη απαρτίας σε επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 18η Αυγούστου 2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 5:30 στην Φάμπρικα, για συζήτηση και λήψη αποφάσεως για τα εξής θέματα:

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ

ΘΕΜΑ 1ο: Απολογισμός Διοικητικών Πεπραγμένων χρήσεως 2018 και Οικονομικός Απολογισμός από το Διοικητικό Συμβούλιο, ανάγνωση της έκθεσης της Ελεγκτικής Επιτροπής, συζήτηση επ΄ αυτών και ψηφοφορία έγκρισης του Οικονομικού Απολογισμού και των Διοικητικών Πεπραγμένων χρήσεως 2018

ΘΕΜΑ 2ο: Αρχαιρεσίες προς ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής για τα έτη 2019 έως 2021

 

Τα μέλη που επιθυμούν να μετάσχουν ως υποψήφιοι για το αξίωμα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, οφείλουν να υποβάλλουν έγγραφη περί τούτου αίτηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου τουλάχιστον μία ημέρα πριν την ορισθείσα ανωτέρω ημερομηνία Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Τρίτη

30 Ιουλίου

2019

 

Ο Καραγκιόζης πάει διακοπές στη Μυρσίνη

Ακούσατε, Ακούσατε...!

"Ο Καραγκιόζης πάει διακοπές", μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους με πολύ γέλιο από τον μοναδικό Καραγκιοζοπαίχτη Άθω Δανέλλη, την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019 στις 20.30 στη Βρύση της Μυρσίνης.

Είσοδος ελεύθερη!

 

Κυριακή

28 Ιουλίου

2019

 

Οι Sabi Trio σε μια ρεμπέτικη βραδιά

Οι SABI TRIO μαζί με τον Γιώργο Σταυράκη έρχονται στη Βρύση της Μυρσίνης στις 28 Ιουλίου 2019, στις 21:30.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστά και όχι μόνο τραγούδια από το ελαφρό ρεπερτόριο των δεκαετιών του 30', του 40, και του 50 καθώς επίσης και από το ρεπερτόριο του σμυρναίικου, του ρεμπέτικου και του παραδοσιακού τραγουδιού.

Χαρούλα Τσαλπαρά - Πιάνο / ακορντεόν / φωνή

Ελένη Χαρταλάμη - Κρουστά / φωνή

Κωστής Κωστάκης - κιθάρα / χαβάγια / φωνή

Μαζί τους ο Γιώργος Σταυράκης στην κιθάρα

 

Τετάρτη

17 Ιουλίου

2019

 

Πανηγύρι της Αγιάς Μαρίνας

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μυρσίνης διοργανώνουν φέτος μαζί το Πανηγύρι της Αγιάς Μαρίνας στις 17 του Ιούλη στη Βρύση και τους Βαγγέλη Βαρδάκη και Κωστή Αβυσσηνό.

Σας περιμένουμε στις 21.00.

Είσοδος 5.

 

Δευτέρα

17 Ιουνίου

2019

 

Ο Κύκλος με την Κιμωλία του Μπρεχτ

Το Γυμνάσιο Τουρλωτής παρουσιάζει στα βορεινά χωριά της Σητείας τη θεατρική παραγωγή της χρονιάς σε σκηνοθεσία Θεοδόση Γαρεφαλάκη και υπεύθυνη καθηγήτρια την Μαρία Κυριακάκη: Ο κύκλος με την Κιμωλία του Μπρεχτ, διασκευασμένος για εφήβους.

Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στη Φάμπρικα τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 και θα ξεκινήσει στις 20.30.

 

Τετάρτη

29 Μαΐου

2019

 

Βρύση - Δεξαμενή και δίκτυο αυτών

Πρόσφατα με έξοδα του Προοδευτικού Συλλόγου Μυρσίνης καθαρίσαμε τη δεξαμενή στη Βρύση καθώς επίσης και τη στέρνα στον Καλαμιώνα. Στη συνέχεια πρόκειται να αποκαταστήσουμε φθορές και διαρροές στο κεντρικό δίκτυο μετά από τη δεξαμενή. Διευκρινίζουμε ότι η αποκατάσταση αυτή δεν περιλαμβάνει και το ιδιόκτητο δίκτυο του κάθε κήπου. Όσοι χρησιμοποιείτε το νερό της Βρύσης και θέλετε να συμβάλετε ώστε να καλυφθούν τα παραπάνω έξοδα μπορείτε να έρχεστε σε επαφή με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης υπενθυμίζουμε ότι όποτε διαπιστώνετε διαρροή στο αρδευτικό δίκτυο της γεώτρησης πρέπει να ενημερώνετε αμέσως τον υδρονομέα.

 

Πέμπτη

11 Απριλίου

2019

 

Η βρύση άνοιξε!

 

 

Σάββατο 09

Μαρτίου

2019

 

Αποκριάτικος Χορός

Πέρσυ χορέψαμε για τη βροχή και είχε επιτυχία!!!

Φέτος χορεύουμε γιατί μπήκε το νερό στο αυλάκι...

Το νερό που δεν είχαμε 12 μέρες.

Το νερό που περιμένουμε να τρέξει από τη Βρύση.

Σας περιμένουμε στο πάρτυ μασκέ στη Φάμπρικα με την ορχήστρα Τσίτα Κόρδα το Σάββατο 09 Μαρτίου 2019. Είσοδος 4€. Έξοδος για τσιγάρο. Μούζωμα δωρεάν.

Από τους Τσίτα Κόρδα: Γιάννης Καμπουράκης, Γιάννης Λιναρδάκης, Γιάννης Στάγιας, Μανόλης Μακράκης, Μανώλης Μοσχάκης, Νίκος Λιναρδάκης και η Μαρία Σεμερτζάκη.

Μουσική Χορός Νερόόόόό!

 

Δευτέρα 11

Φεβρουαρίου

2019

 

Η Μυρσίνη και πάλι χωρίς νερό.

 

Ενημερώνουμε ότι για άλλη μια φορά δεν έχουμε νερό στη Μυρσίνη.

 

Την δεξαμενή του χωριού την γεμίζει η Πυροσβεστική! Κανένας δεν ενημέρωσε αν πρέπει να πίνουμε το νερό ή όχι. Έγινε έλεγχος ποιότητας του νερού; Η ποιότητα του νερού είναι αμφίβολη. Μάλλον είναι αυτονόητο στο Δήμο ότι πίνουμε εμφιαλωμένο.

 

Δυστυχώς ο Δήμος δεν κατάφερε με τρεις γεωτρήσεις που μπορούν να τροφοδοτήσουν νερό το χωριό να έχει μια σε λειτουργία. Η τελευταία γεώτρηση που έδινε νερό στο χωριό είχε δείξει σημάδια φθοράς εδώ και μήνες και οι υπεύθυνοι ήταν ενήμεροι.

 

Ζητάμε: Μία γεώτρηση και μια εφεδρική σε πλήρη λειτουργικότητα. Όχι προσωρινές λύσεις, πατέντες και μπαλώματα στις γεωτρήσεις. Να τηρηθούν οι σχετικοί εγκύκλιοι του υπουργείου υγείας για το πόσιμο νερό.

 

Παρασκευή 04

Ιανουαρίου

2019

 

Οι Τσιτα Κόρδα στη Φάμπρικα

Την Παρασκευή 04 Ιανουαρίου οι Τσίτα Κόρδα παίζουν και τραγουδούν παραδοσιακά και λαϊκά στη Φάμπρικα της Μυρσίνης.

Τσίτα Κόρδα: Νικόλας Θαλασσινός, Γιάννης Καμπουράκης, Γιάννης Λιναρδάκης, Γιάννης Στάγιας, Μανόλης Μακράκης, Μανώλης Μοσχάκης και οι Κατερίνα Καπαρού και Μαρία Σεμερτζάκη.

Είσοδος 3€.

Ώρα έναρξης: 21.00

 

Σημείωση: Ενώ οι "Τσίτα Κόρδα" θα ραίνουν μελωδίες επί σκηνής, ο Βασίλης Δαριβάκης*, στην άλλη γωνία της Φάμπρικας, θα δημιουργεί μοσχομυριστά Σάντουιτς αλά ΚΑΜΑΡΑ! ...για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!

 

Τρίτη 01

Ιανουαρίου

2019

 

Κάλαντα στη Μυρσίνη

Καλή Χρονιά από το Σύλλογο Γυναικών Μυρσίνης και τον Προοδευτικό Σύλλογο Μυρσίνης κάλαντα στα σοκάκια του χωριού!

 

Δευτέρα 24

Δεκεμβρίου

2019

 

Παραμύθια γύρω από μια σόμπα υγραερίου

Σας προσκαλούμε στη Φάμπρικα την Παραμονή των Χριστουγέννων, το απόγευμα στις 19.00, να μας πείτε και να ακούσουμε ιστορίες, παραμύθια και ανέκδοτα γύρω από μια σόμπα υγραερίου.

Καλά Χριστούγεννα με Αγάπη!

 

Κυριακή 18

Νοεμβρίου

2018

 

Προβολή ταινίας

Στη Φάμπρικα την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στις 17.30, θα γίνει προβολή της ταινίας animation, μιούζικαλ-φαντασίας "Κόκο" (2018). Θα προσφέρεται ποπ κόρν!

Είσοδος ελεύθερη.

 

Σάββατο

20 Οκτωβρίου

2018

 

Περπάτημα στο μονοπάτι Μυρσίνη - Ανάληψη

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 9πμ θα κατεβούμε το μονοπάτι από τη Μυρσίνη έως την Ανάληψη προκειμένου να δούμε σημεία προς βελτίωση, απαιτήσεις σε πινακίδες κτλ. Όσα μέλη θέλετε μπορείτε να συμμετέχετε, να κατεβούμε παρέα να πείτε ιδέες και εντυπώσεις. Η διαδρομή χαλαρά και χωρίς στάσεις μπορεί να γίνει και σε μισή ώρα για όσα μέλη το επιθυμούν.

 

Παρασκευή

05 Οκτωβρίου

2018

 

Δραστηριότητες στη Φάμπρικα

Αγαπητά μέλη, αγαπητοί φίλοι,

σας ενημερώνουμε ότι και φέτος πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση οι παρακάτω δραστηριότητες στο χώρο της Φάμπρικας:

1. Μουσικό εργαστήρι

2. Συναντήσεις και δράσεις με τα παιδιά του χωριού, κάθε Παρασκευή στις 17.00 με την Αθηνά Κουνδουράκη.

3. Γιόγκα με τη Δέσπω Σγουράκη.

Για λεπτομέρειες επικοινωνήστε με τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου.

 

Δευτέρα

20 Αυγούστου

2018

 

Γιάννης Αγγελάκας & 100º C στη Μυρσίνη

Τελευταία καλοκαιρινή εκδήλωση:

Συναυλία Αγγελάκα και 100º C

στη Βρύση της Μυρσίνης

τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018.

 

Ώρα 21:30. Είσοδος 12€.

 

Παρασκευή

10 Αυγούστου

2018

 

Συναυλία Πετράκη - Lopez στη Φάμπρικα

Την Παρασκευή 10 Αυγούστου στις 21:30 ακριβώς

στη Φάμπρικα του Προοδευτικού Συλλόγου Μυρσίνης

σας περιμένουμε σε συνάντηση μουσικής μυσταγωγίας

με το Στέλιο Πετράκη και τον Efren Lopez.

Είσοδος 7€.

 

 

Σάββατο

04 Αυγούστου

2018

 

Ρεμπέτικη βραδιά με την Πριγκηπέσσα στη Φάμπρικα

Από την Θεσσαλονίκη έρχεται για μια βραδιά η "Πριγκηπέσσα" στη Μυρσίνη, στη Φάμπρικα. Σάββατο, 4 Αυγούστου.
Θα ακουστούν τραγούδια ρεμπέτικα από τους:
Μαρία Φραγκούλη φωνή,
Τριαντάφυλλο Χαλκιά μπουζούκι, φωνή,
Νίκο Ορδουλίδη, πιάνο, φωνή,
Δημήτρη Σφίγγο κιθάρα, φωνή.

Είσοδος 6€.

 

Κυριακή

22 Ιουλίου

2018

 

Θεατρική Παράσταση στη Φάμπρικα

Tην Κυριακή 22/7/2018 θα φιλοξενήσουμε στη Φάμπρικα με μεγάλη μας χαρά, τη θεατρική παράσταση "Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως" του Γεώργιου Βιζυηνού.

Σκηνοθεσία: Κώστας Παπακωνσταντίνου

Παίζουν: Ελισσαίος Βλάχος, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Αγγελική Μαρίνου, Χαρά Δημητριάδη.

Ώρα έναρξης:21.15

Είσοδος:8€

Σας περιμένουμε!

 

Τρίτη

17 Ιουλίου

2018

 

Πανηγύρι της Αγιάς Μαρίνας

Πρώτη καλοκαιρινή εκδήλωση:
Τρίτη 17 Ιούλη τσ' Αγιάς Μαρίνας πανηγυρίζουμε στη Μυρσίνη με χοροεσπερίδα στη Βρύση και τους Μανώλη Παπαδάκη, Μανώλη Μοσχάκη και Γιάννη Λιναρδάκη.

Είσοδος 5€.

Σας περιμένουμε.

 

Παρασκευή

13 Ιουλίου

2018

 

Ετήσια Γενική Συνέλευση

Αγαπητά μέλη,

την Κυριακή 05 Αυγούστου 2018 και ώρα 17:30 στη Φάμπρικα, θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση και οι Εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Αυγούστου 2017, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Δευτέρα

09 Ιουλίου

2018

 

Οι εκδηλώσεις του Προοδευτικού Συλλόγου Μυρσίνης για το καλοκαίρι:

- Τρίτη 17 Ιουλίου (Βρύση), Πανηγύρι της  Αγιάς Μαρίνας: Χοροεσπερίδα με τους Μανώλη Παπαδάκη, Μανώλη Μοσχάκη και Γιάννη Λιναρδάκη.

- Κυριακή 22 Ιουλίου (Φάμπρικα), Θεατρική Παράσταση ‘’Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως’’ του Γεώργιου Βιζυηνού σε σκηνοθεσία του Κώστα Παπακωνσταντίνου.

- Σάββατο 4 Αυγούστου (Φάμπρικα), μια κυρίως ρεμπέτικη βραδιά με τη Μαρία Φραγκούλη και το σχήμα της Πριγκηπέσσας.

- Παρασκευή 10 Αυγούστου (Φάμπρικα), ο Στέλιος Πετράκης και ο Efren Lopez.

- Δευτέρα 20 Αυγούστου (Βρύση), ο Γιάννης Αγγελάκας και οι 100οC.

 

Κυριακή

06 Μαΐου

2018

 

Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Σητείας στη Μυρσίνη

Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Σητείας στη Μυρσίνη διοργανώνει την Κυριακή 06 Μαΐου 2018, εκδρομή με αφετηρία τη Μυρσίνη, περπάτημα στο παλιό μονοπάτι προς τη θάλασσα, στάση στον πύργο και το ναό του Αγίου Αντωνίου, κατέβασμα από τις Λιναρές στη θάλασσα μέχρι το Τουρλωτιανό βαρκοτόπι και τελικό προορισμό το Μόχλος. Υπεύθυνος - Δηλώσεις συμμετοχής: Αργύρης Σφενδουράκης.

 

Σάββατο

14 Απριλίου

2018

 

Στειακός Πηδηκτός στη Φάμπρικα από το Λύκειο Ελληνίδων

Στα πλαίσια των προσπαθειών του Λυκείου Ελληνίδων Σητείας για την ένταξη του «στειακού πηδηκτού» χορού ως στοιχείου άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, η πρώτη από τις εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθεί στη Μυρσίνη, στη Φάμπρικα, το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 στις 19:00. Χορευτικά τμήματα του ΛΕΣ θα παρουσιάσουν τον Στειακό και άλλους χορούς που χορεύονταν στην περιοχή μας στην δεκαετία του 50. Θα ακολουθήσει Στειακό γλέντι με τοπικά και ευρωπαϊκά και συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων.

 

Τετάρτη

07 Μαρτίου

2018

 

Επειδή το νερό τελειώνει...

 

 

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης συντάσσει και διανέμει φυλλάδιο για τη χρήση του νερού, επειδή το νερό τελειώνει...

 

 

 

Καθαρά Δευτέρα

19 Φεβρουαρίου

2018

 

Παιχνίδι Θησαυρού

Την Καθαρά Δευτέρα περιμένουμε όσα παιδιά θέλουν να παίξουν ένα μεγάλο παιχνίδι θησαυρού στη Μυρσίνη -έαν ο καιρός το επιτρέψει! Ραντεβού στη Φάμπρικα, ώρα ένα έναρξης παιχνιδιού 12 ακριβώς.

 

Σάββατο 17

Φεβρουαρίου

2018

 

Αποκριάτικος Χορός

Έχει δρομολογηθεί αποκριάτικος χορός - πάρτυ μασκέ στη Φάμπρικα με ζωντανούς μουσικούς το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου δηλαδή το αμέσως πριν την Καθαρά Δευτέρα. Κανονίστε την πορεία σας. Δείτε λεπτομέρειες, όρους και προϋποθέσεις στην αφίσα.

Ολοζώντανοι μουσικοί: Νίκη Εγγλεζάκη, Νίκος Θαλασσινός, Γιάννης Καμπουράκης, Γιάννης Λιναρδάκης, Γιάννης Στάγιας και οι Κατερίνα Καπαρού, Μανώλης Μοσχάκης, Μαρία Σεμερτζάκη.

Μουσική Χορός Βροχή!

 

Παρασκευή 19

Ιανουαρίου

2018

 

Τα Παιχνίδια του Κόσμου στη Φάμπρικα

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 17:00-20:00, στην εβδομαδιαία συνάντηση - εργαστήριο - παιχνίδι για παιδιά, θα γνωρίσουμε Παιχνίδια του Κόσμου με την υποστήριξη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας. Παιδιά μικρά και μεγάλα σας περιμένουμε στη Φάμπρικα.

Είσοδος ελεύθερη.

 

Παρασκευή 01

Δεκεμβρίου

2017

 

Προβολή Προφητερόλ

Αγαπητοί φίλοι,
κατόπιν σοβαρών πιέσεων και επίμονων αιτημάτων, και παρόλο που γνωρίζουμε ότι το θέατρο δεν γίνεται σινεμά, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου θα γίνει προβολή της θεατρικής παράστασης "Προφητερόλ", στη Φάμπρικα στις 21.00.

 

Παρασκευή 24

Νοεμβρίου

2017

 

Προβολή ταινίας

Στη Φάμπρικα την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, στις 20.00, θα γίνει προβολή της ταινίας "Μ' αγαπάς;" του Γ. Πανουσόπουλου (1988).

Πληροφορίες για την ταινία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το μπαρ της Φάμπρικας διαθέτει κρασί και ρακή.

Είσοδος ελεύθερη.

 

Σάββατο 04

Νοεμβρίου

2017

 

Δραστηριότητες στη Φάμπρικα

Αγαπητά μέλη, αγαπητοί φίλοι,

σας ενημερώνουμε για τις τρέχουσες δραστηριότητες στο χώρο της Φάμπρικας:

1. Συνεχίζονται οι μουσικές συναντήσεις σε εβδομαδιαία βάση.

2. Πραγματοποιούνται συναντήσεις και δράσεις με τα παιδιά του χωριού, κάθε Παρασκευή στις 17.00 με την Αθηνά Κουνδουράκη.

3. Μία, δύο ή τρεις συναντήσεις την εβδομάδα για γιόγκα με τη Δέσπω Σγουράκη.

 

 

Κυριακή 17

Σεπτεμβρίου

2017

 

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Προοδευτικού Συλλόγου Μυρσίνης

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου έχει ως εξής:

Πρόεδρος Γιώργης Μετζάκης (Μέτζος)

Αντιπρόεδρος Νίκος Θαλασσινός

Γεν. Γραμματέας Γιάννης Στάγιας

Ειδ. Γραμματέας Μαρία Καμπουράκη

Ταμίας Γιώργος Βασιλειάδης

Μέλος Αντώνης Παπαδάκης

Μέλος Θεοδόσης Γαρεφαλάκης

 

Την ερχόμενη Κυριακή στις 5:30μμ θα συγυρίσουμε τη Φάμπρικα. Θα ακολουθήσει ΔΣ, ανοιχτό όπως πάντα, στο οποίο θα θέσουμε προτεραιότητες σε θέματα θίχτηκαν στο πρώτο ΔΣ. Καλό φθινόπωρο!

 

Παρασκευή

11 Αυγούστου

2017

 

Party Κρητικής Μουσικής

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης σας προσκαλεί στο Κρητικό Πάρτυ που διοργανώνει την Παρασκευή 11 Αυγούστου στη Φάμπρικα, εντός και εκτός, με το συγκρότημα των Μανώλη Παπαδάκη, Γιάννη Λιναρδάκη, Μανώλη Μοσχάκη.

Τιμή εισόδου 5€.

Σας περιμένουμε!!!

 

Σάββατο

22 Ιουλίου

2017

 

Γενική Συνέλευση και Εκλογές

Αγαπητά μέλη,

την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017 και ώρα 17:30 στη Φάμπρικα, θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης και μέχρι τις 21:00 θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση και οι Εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρεστε να είστε υποψήφιοι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να κοινοποιήσετε την επιθυμία σας στέλνοντας email στο prosym παπάκι prosym.gr ή στο mekiriakaki παπάκι gmail.com ή ενημερώνοντας οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι και την προηγούμενη ημέρα της συνέλευσης.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Δευτέρα 05

Ιουνίου

2017

 

Του Αγίου Πνεύματος στον Άγιο Αντώνιο να βρούμε τη βρύση

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης καλεί τα μέλη του και τους συγχωριανούς να ανταμώσουνε τη Δευτέρα 05 Ιουνίου 2017, του Αγίου Πνεύματος στον Άγιο Αντώνιο. Ελάτε πρωί, με σκαλίδια, πριόνια, ψαλίδια και πρόχειρα ρούχα, να προσπαθήσουμε να ξεδασώσουμε, να ξεθάψουμε και να αποκαλύψουμε την παλιά βρύση, την "fontana" του Αγίου Αντωνίου. Ο σύλλογος θα αναλάβει το κέρασμα, το μεζέ και τη ρακή...

Σας περιμένουμε.

 

Κυριακή 02

Απριλίου

2017

 

Θεατρική παράσταση από το Γυμνάσιο Τουρλωτής

Το Γυμνάσιο Τουρλωτής για έκτη συνεχόμενη χρονιά θα παρουσιάσει στα βορεινά χωριά τη θεατρική παραγωγή της χρονιάς. Πρόκειται για πέντε δραματοποιημένα διηγήματα του Αλ. Παπαδιαμάντη.

Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στη Φάμπρικα την Κυριακή 02 Απριλίου 2017, με εισιτήριο 3€ και θα ξεκινήσει στις 19.30.

 

2016

 

ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2016

Δείτε εδώ...

 

2015

 

ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2015

Δείτε εδώ...

 

2014

 

ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2014

Δείτε εδώ...

 

2013

 

ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2013

Δείτε εδώ...

 

2012

 

ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2012

Δείτε εδώ...

 

2011

 

ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2011

Δείτε εδώ...

 

 

 

Η ΜΥΡΣΙΝΗ

 

Ο Καιρός στη Μυρσίνη

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα - Συνδέσεις

Συγκοινωνίες - Δρομολόγια

Προτεινόμενες Εκδρομές