Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

 

... το 1992 εξέδωσε το βιβλίο του εκπαιδευτικού Ν.Γαρεφαλάκη "Μυρσίνη"

 

... συμμετέχει στο Παγκρήτιο Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων

 

... ενημερώνει για την διαχείριση

των απορριμμάτων

και την ανακύκλωση

Αρχική

 

 

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

 

 

 

Κυριακή 16

Νοεμβρίου

2014

 

Εκδήλωση: Το κίνημα των Ζαπατίστας στο Μεξικό

Mε αφορμή τα 40+1 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα 30+1 χρόνια από την ίδρυση του Ζαπατιστικού στρατού και τα 20 χρόνια από την εξέγερση των Ζαπατίστας, ο Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης διοργανώνει την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 στις 20.00 στη Φάμπρικα, στη Μυρσίνη, εκδήλωση με θέμα: "Εκεί που ο λαός ορίζει και η κυβέρνηση υπακούει". Γνωριμία με το κίνημα των Ζαπατίστας στο Μεξικό με παρουσίαση, ιστορική αναδρομή, βίντεο και φωτογραφίες από τα ελεύθερα χωριά της Τσιάπας. Εισήγηση: Μαρίνα Δημητριάδου.

Σας περιμένουμε.

 

Δευτέρα 10

Νοεμβρίου

2014

 

Προσφυγή στο ΣΤΕ για το υβριδικό-αντλησιοταμιευτικό έργο στο Αζιλακόδασος

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης συνυπέγραψε την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων του υβριδικού-αντλησιοταμιευτικού έργου της Υδροαιολικής Αιγαίου, θυγατρικής της EDF, με 106 ανεμογεννήτριες από τις οποίες 48 στο νομό Χανίων και 58 στο νομό Ρεθύμνου και δυο δεξαμενές αντλησιοταμίευσης στο Αζιλακόδασος, στα όρια των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, η καθεμιά 1.200.000 κυβικών μέτρων.

Δείτε περισσότερα στο σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ.

 

Κυριακή 02

Νοεμβρίου

2014

 

Έλλειψη Δασκάλου στο Δημοτικό Σχολείο Σφάκας

Ενημερώνουμε ότι στις 2 Νοεμβρίου 2014 συναντήθηκαν οι Πολιτιστικοί Φορείς των Βορεινών Χωριών και συζήτησαν το σοβαρό θέμα της έλλειψης δασκάλου στο Δημοτικό Σχολείο Σφάκας. Η ενημέρωση έγινε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Σφάκας.

Το Δημοτικό Σχολείο Σφάκας λειτουργεί ως τετραθέσιο ολοήμερο σχολείο στο οποίο φοιτούν πενήντα μαθητές και εξυπηρετεί τους μαθητές των βορεινών χωριών του Δήμου Σητείας (Λάστρου, Σφάκας, Μόχλου, Μυρσίνης, Τουρλωτής, Μέσα Μουλιανών και Έξω Μουλιανών) με αυξητικές τάσεις μαθητών από πέρυσι.

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με τέσσερις δασκάλους, εκ των οποίων στην πορεία οι δύο αποσπάστηκαν σε άλλη περιοχή του νομού. Αυτή τη στιγμή το σχολείο λειτουργεί με τρεις δασκάλους και επιπλέον τη δασκάλα του ολοήμερου σχολείου. Από το σχολείο λείπει ένας ακόμα δάσκαλος, κενό που προέκυψε από την αρχή της χρονιάς.

Το σχολείο βρίσκεται σε ακριτική περιοχή, εξυπηρετεί τους μαθητές των βορεινών χωριών με όλες τις δυσκολίες που παρουσιάζει το κακό οδικό δίκτυο και είναι το μοναδικό δημοτικό σχολείο στο οποίο υπάρχει έλλειψη δασκάλου του Δήμου Σητείας.

Ως εκ τούτου, ως φορείς αποφασίσαμε και στείλαμε επιστολή στους αρμόδιους φορείς, από τους οποίους αναμένουμε σχετική απάντηση για την επίλυσή του. Αν δεν λυθεί το πρόβλημα στο σχολείο…

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ -ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗ-

ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Είμαστε σε αναμονή των εξελίξεων

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΒΟΡΕΙΝΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

 

Σάββατο 27

Κυριακή 28

Σεπτεμβρίου

2014

 

Διήμερο Φεστιβάλ στη Σητεία

Διαλέγουμε τη δράση, βρίσκουμε έναν άλλο τρόπο ζωής

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας διοργανώνει 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2ήμερο Φεστιβάλ με δράσεις, ομιλίες και μουσική στο Άλσος Χλουβεράκη (Κόκκινα) στη Σητεία, με ελεύθερη είσοδο. Από το Σάββατο το μεσημέρι μέχρι το βράδυ της Κυριακής, δυο ημέρες δράσης για την πρόληψη της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών.

 

Σάββατο 09

Αυγούστου

2014

 

Γενική Συνέλευση

Το Σάββατο 09 Αυγούστου 2014 (6:00 – 8:00μμ) στη Φάμπρικα θα πραγματοποιηθεί η τακτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου. Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014 τις ίδιες ώρες στον ίδιο χώρο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Παρασκευή 08

Αυγούστου

2014

 

3ο Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Πινγκ-Πονγκ)

08.08.2014-17.08.2014

O Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης σας προσκαλεί να συμμετέχετε στο 3ο Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Πινγκ-Πονγκ) που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 08 Αυγούστου 2014 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Αυγούστου 2014.

Ημέρες και Ώρες Αγώνων: Σαββατοκύριακα 10:00-14:30 & 17:00-21:00 και καθημερινές 17:00-21:00, με αρκετή ευελιξία στο πρόγραμμα των αγώνων στους πρώτους γύρους.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Με αίτηση έως 06 Αυγούστου.

 

Τρίτη 05

Αυγούστου

2014

 

Συναυλία Γιάννη Αγγελάκα στη Μυρσίνη

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης διοργανώνει συναυλία με το Γιάννη Αγγελάκα την Τρίτη 05 Αυγούστου στις 21.30 στην πλατεία της Μυρσίνης. Ο Γιάννης Αγγελάκας μας ταξιδεύει με τα τραγούδια του από τις Τρύπες μέχρι το τελευταίο του βιβλίο cd "η Γελαστή Ανηφόρα". Μαζί του οι Ντίνος Σαδίκης, Χρήστος Χαρμπίλας, Τίτος Καργιωτάκης και Στάθης Αραμπατζής. Τιμή εισόδου 12€.

 

Σάββατο 02

Κυριακή 03

Δευτέρα 04

και

Τετάρτη 06

Πέμπτη 07

Αυγούστου

2014

 

Το Θέατρο της Σητείας στη Φάμπρικα

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης φιλοξενεί στη Φάμπρικα το Θέατρο της Σητείας στην πρεμιέρα της παράστασης "Καθώς Ψυχορραγώ" του Ούλλιαμ Φώκνερ σε διασκευή και σκηνοθεσία του Νάσου Ζαγκότη.

Παραστάσεις στις 02, 03, 04, 06 και 07 Αυγούστου στις 21.30.

Ακατάλληλο για παιδιά κάτω των 10 ετών.

Είσοδος μόνο με κρατήσεις στο 6974512921.

Τιμή εισόδου 8€ - Φοιτητές/ Άνεργοι 5€.

 

Σάββατο 12

Ιουλίου

2014

 

Πανηγύρι στη Μυρσίνη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μυρσίνης σας προσκαλεί στην ετήσια εκδήλωσή του για την εορτή της Αγίας Μαρίνας, που διοργανώνει το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014, στην πλατεία του χωριού με το συγκρότημα του βιολάτορα Βαγγέλη Βαρδάκη.

Τιμή εισόδου 5€.

 

Κυριακή 29

Ιουνίου

2014

 

Κουκλοθέατρο στη Φάμπρικα

Η ομάδα κουκλοθεάτρου Φύρδην Μίγδην παρουσιάζει στη Φάμπρικα της Μυρσίνης την παιδική παράσταση «Τα Φτερωτά Μολύβια» την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 στις 20:30 με εισιτήριο 5€.

Δύο συμμαθητές, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, συγκρούονται για ένα μολύβι. Το μόνο που φαίνεται να τους δίνει χαρά είναι να κρατήσουν το μολύβι για τον εαυτό τους και τον άλλο μακριά! Μα είναι αυτό χαρά, αλήθεια; Πρόκειται για μια παράσταση κουκλοθεάτρου για φτερά και κάγκελα, δράσεις και αποδράσεις από συνήθειες που φυλακίζουν την ομορφιά του να μοιράζεσαι.

 

Σάββατο 03

Κυριακή 04

Μαΐου

2014

 

Συνέδριο για την προστασία του ορεινού όγκου της Θρυπτής

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λασιθίου και 30 φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου –ανάμεσά τους και ο Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης– διοργανώνουν συνέδριο με θέμα «Προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος: Προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης του ορεινού όγκου της Θρυπτής».

Το συνέδριο θα λάβει χώρα το Σάββατο 03 και την Κυριακή 04 Μαΐου 2014 στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Ιεράπετρας «Μελίνα Μερκούρη».

 

Πέμπτη 01

Μαΐου

2014

 

Πρωτομαγιά στου Ρίχτη

Οι σύλλογοι των βορνών χωριών της επαρχίας Σητείας, μαζί και ο Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης, διοργανώνουν ημερίσια συνάντηση στο φαράγγι και την παραλία του Ρίχτη για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη 1η Μαΐου 2014.

Για όσους το επιθυμούν, θα πραγματοποιηθεί κατάβαση του φαραγγιού με πεζοπορία ή και συμμετοχή στον καθαρισμό, διάνοιξη και σηματοδότηση του μονοπατιού όπου χρειάζεται. Το ραντεβού είναι στις 09:00 στην πλατεία στα Έξω Μουλιανά και οι εθελοντές παρακαλούνται να έχουν μαζί τους σαρακάκια, σακούλες κλπ.

Η τελική συνάντηση για πεζοπόρους και μη θα είναι στην παραλία του Ρίχτη σε μια κοινή γιορτή και οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να έχουν μαζί τους τα δέξα τους όπως φαγητό, ποτό κλπ.

 

Κυριακή 27

Απριλίου

2014

 

Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση

Οι σύλλογοι των βορνών χωριών της επαρχίας Σητείας, μαζί και ο Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης, διοργανώνουν εκδήλωση για την Ανακύκλωση και την Κομποστοσποίηση και σας προσκαλούν την Κυριακή 27 Απριλίου στις 18:00 στην Τουρλωτή. Η εκδήλωση θα είναι ενημερωτικού χαρακτήρα και θα περιλαμβάνει προβολή, παρουσιάσεις και συζήτηση.

 

Σάββατο 05

Απριλίου

2014

 

Θεατρική Παράσταση Γυμνασίου Τουρλωτής

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης φιλοξενεί για τρίτη χρονιά στη Φάμπρικα το Γυμνάσιο Τουρλωτής. Το Σάββατο 05 Απριλίου στις 19.00 το βράδυ τα παιδιά θα παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση "Ο Πατούχας", βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ιωάννη Κονδυλάκη. Εισιτήριο 3€ - Παιδιά είσοδος ελεύθερη.

Σας περιμένουμε!

 

Δευτέρα 17

Μαρτίου

2014

 

Προσφυγή στο ΣΤΕ για το ηλιοθερμικό εργοστάσιο στα Φουρνιά

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης συνυπέγραψε, μαζί με άλλους είκοσι τέσσερις συλλόγους και φορείς και πάνω από διακόσιους πολίτες της Σητείας αλλά και της υπόλοιπης Κρήτης, την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο του ηλιοθερμικού εργοστασίου ισχύος 70MW στη θέση Φουρνιά της επαρχίας Σητείας.

Δείτε περισσότερα στο σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ.

 

Σάββατο 15

Μαρτίου

2014

 

Συνάντηση Φορέων Βορεινών Χωριών Σητείας -5η (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πέμπτη κατά σειρά προγραμματισμένη συνάντηση των πολιτιστικών Φορέων Βορεινών Χωριών Σητείας με οικοδεσπότη τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Μόχλου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι: Γιώργος Τομαδάκης Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Χωριού Ιεράπετρας και Παύλος Δασκαλάκης υπεύθυνος ΚΠΕ Ιεράπετρας.

Τα θέματα που τέθηκαν και συζητήθηκαν από τους Συλλόγους είναι τα παρακάτω:

Πρώτο σοβαρό θέμα που αναφέρθηκε από το Σύλλογο Τουρλωτής είναι η εγκατάσταση Δομικών Κατασκευών Σταθμού Ραδιοεπικοινωνίας της Βόνταφον-Panafon στη θέση Πατέλια Τουρλωτής, έγγραφο αναρτητέο στο διαδίκτυο εγκεκριμένο από τον Δήμο Σητείας. Αποφασίστηκε ομόφωνα η άρνηση εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας και η στήριξη των ενεργειών του συλλόγου.

Έγινε ενημέρωση από τους Γ. Τομαδάκη και Π. Δασκαλάκη σχετικά με την τοποθέτηση του ανεμολογικού ιστού στη Θρυπτή στην κορυφή Καλόγερος-Παπούρα από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ για να λαμβάνονται ανεμολογικά δεδομένα για την σχεδιαζόμενη τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Συμφωνήθηκε ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε είδους υποβάθμιση της βιοποικιλότητας της περιοχής μας και θα συμμετέχουμε όλοι οι σύλλογοι στην κινητοποίηση-διαμαρτυρία στις 23 Μαρτίου 2014 που θα γίνει στη Θρυπτή.

Παράλληλα ενημερωθήκαμε για το συνέδριο που ετοιμάζουν ΚΠΕ και σύλλογοι της Ιεράπετρας 2-3 Μαϊου 2014 με θέμα «Προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος: Προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης του ορεινού όγκου της Θρυπτής» και αποφασίστηκε να συμμετέχουν όλοι οι σύλλογοι.

Το θέμα της ανακύκλωσης συζητήθηκε εκτενώς και προτάθηκε από τον Παύλο Δασκαλάκη σαν ΚΠΕ να διοργανωθεί ημερίδα για την ενημέρωση των κατοίκων όλων των χωριών ώστε να λυθούν πολλά ερωτήματα τους. Αποφασίστηκε να γίνει στην Τουρλωτή στις 27 Απριλίου 2014 6.00μμ με την στήριξη του ΚΠΕ Ιεράπετρας.


Σύλλογοι που συμμετείχαν:

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΧΛΟΥ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΣΤΡΟΥ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΦΑΚΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΛΩΤΗΣ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΡΣΙΝΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥΛΙΑΝΩΝ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΞΩ ΜΟΥΛΙΑΝΩΝ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΧΑΜΕΖΙΟΥ

 

Τρίτη 11

Μαρτίου

2014

 

Κάλεσμα-Ψήφισμα για την προστασία του ορεινού όγκου της Θρυπτής

Οι Φορείς και οι Σύλλογοι, που συμμετέχουμε στην οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, για την προστασία και την βιώσιμη ανάπτυξη του ορεινού όγκου της Θρυπτής, που θα πραγματοποιηθεί στις 23-4/05/2014, με αφορμή την πρόσφατη εγκατάσταση του ανεμολογικού ιστού στην κορυφή Παπούρα (Καλόγηρος) της Θρυπτής απο την εταιρία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ».

• Δηλώνουμε την απόλυτη εναντίωση των κατοίκων στην εγκατάσταση βΑΠΕ στον εν λόγω ορεινό όγκο και μάλιστα σε περιοχή χαρακτηρισμένη ως natura 2000. Η σχεδιαζόμενη επένδυση, πάνω ακριβώς από τη διεθνούς φήμης χαράδρα του ΧΑ, του Μινωικού οικισμού του Αζοριά και του ιερού άλσους Καββουσίου με τις πανάρχαιες ελιές του και δίπλα στον παραδοσιακό οικισμό της Θρυπτής, θα οδηγήσει σε καταστροφή και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, θα δώσει ισχυρό πλήγμα στην οικονομία και την τουριστική κίνηση της ευρύτερης περιοχής.

• Απαιτούμε, όλοι ενωμένοι, την άμεση και οριστική απομάκρυνση του ανεμολογικού ιστού και δεν θα ανεχθούμε την εγκατάσταση του πάρκου των 42Mw των γιγάντιων ανεμογεννητριών.

Καλούμε επίσης όλους όσους θέλουν να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεση τους, να συμμετάσχουν στην ειρηνική, μουσική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Κυριακή 23/3, 11.00 πμ στην κορυφή Καλόγηρος (Παπούρα) της Θρυπτής. Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στις 10:00 στην πλατεία του Πάνω Χωριού και στις 10:30π.μ στον οικισμό της Θρυπτής.

 

Δευτέρα 03

Μαρτίου

2014

 

Καθαρά Δευτέρα στη Μυρσίνη

Φέτος την Καθαρά Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2014,

θα αποχαιρετήσουμε τις Απόκριες και θα υποδεχτούμε τη Σαρακοστή σε μια γιορτή στη Φάμπρικα, μέσα και όξω.

Η μάζωξη θα περιλαμβάνει δράσεις και αντιδράσεις, αποκριάτικα και σαρακοστιανά και ...ότι βρέξει ας κατεβάσει.

Σας περιμένουμε!

 

Κυριακή 02

Φεβρουαρίου

2014

 

Προβολή Ντοκιμαντέρ στη Φάμπρικα

Την Κυριακή 02 Φεβρουαρίου 2014 η Φάμπρικα θα μετατραπεί σε μικρό κινηματογράφο και το απόγευμα στις 19.00 θα προβάλει το σύγχρονο και επίκαιρο ντοκιμαντέρ για τους Ναζί και τους Νεοναζί στην Ελλάδα "Ολοκαύτωμα της Μνήμης". Θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση. Είσοδος ελεύθερη.

Σας περιμένουμε!

 

Σάββατο 11

Ιανουαρίου

2014

 

Συνάντηση Φορέων Βορεινών Χωριών Σητείας -3η (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τρίτη προγραμματισμένη συνάντηση των Φορέων Βορεινών Χωριών Σητείας με οικοδεσπότη τον Προοδευτικό Σύλλογο ΄Εξω Μουλιανών.

Σε αυτή την συνάντηση: Δρομολογήθηκαν δράσεις και παρεμβάσεις σχετικές με θέματα που μας απασχολούν, όπως η ανακύκλωση,  η αποκομιδή των βαρέων απορριμμάτων, η λειτουργία του περιφερειακού Ιατρείου Τουρλωτής και η καταγραφή των διαθέσιμων παραδοσιακών σπόρων στα βορεινά χωριά.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η πρώτη κοινή δράση και εκδήλωση των συλλόγων των βορεινών χωριών να γίνει την Πρωτομαγιά στο Φαράγγι του Ρίχτη, που θα πραγματοποιηθεί κατάβαση με καθαρισμό, διάνοιξη και σηματοδότηση του μονοπατιού, όπου χρειάζεται, και κατάληξη όλων των πεζοπόρων στην παραλία του Ρίχτη σε μια κοινή γιορτή.

Συζητήθηκε το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο μέρος του χημικού οπλοστασίου της Συρίας θα καταστραφεί σε διεθνή ύδατα δυτικά των Χανίων και  ομόφωνα καταδικάστηκε ως απαράδεκτη η σχεδιαζόμενη ενέργεια και αποφασίστηκε επαγρύπνηση για την ανάληψη δράσης μαζί με τους υπόλοιπους φορείς της Κρήτης σε περίπτωση που διαφανεί πρόθεση υλοποίησης του σχεδίου.

Η επόμενη συνάντηση καθορίστηκε για τις 8 Φεβρουαρίου 2014 με οικοδεσπότη τον Προοδευτικό Σύλλογο Λάστρου.


Σύλλογοι που συμμετείχαν:

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΧΛΟΥ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΣΤΡΟΥ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΦΑΚΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΛΩΤΗΣ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΡΣΙΝΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥΛΙΑΝΩΝ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΞΩ ΜΟΥΛΙΑΝΩΝ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΧΑΜΕΖΙΟΥ

 

2013

 

ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2013

Δείτε εδώ...

 

2012

 

ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2012

Δείτε εδώ...

 

2011

 

ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2011

Δείτε εδώ...

 

 

 

Η ΜΥΡΣΙΝΗ

 

Ο Καιρός στη Μυρσίνη

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα - Συνδέσεις

Συγκοινωνίες - Δρομολόγια

Προτεινόμενες Εκδρομές