Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

 

... το 1992 εξέδωσε το βιβλίο του εκπαιδευτικού Ν.Γαρεφαλάκη "Μυρσίνη"

 

... συμμετέχει στο Παγκρήτιο Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων

 

... ενημερώνει για την διαχείριση

των απορριμμάτων

και την ανακύκλωση

Αρχική

 

 

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

 

 

 

Τετάρτη 11

Δεκεμβρίου

2013

 

Συνάντηση Φορέων Βορεινών Χωριών Σητείας - 2η (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συνάντηση Φορέων Βορεινών Χωριών Σητείας στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σφάκας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η σύσφιξη των σχέσεων των συλλόγων καθώς και οι από κοινού δράσεις για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σαν δημότες του Δήμου Σητείας, αλλά και στις Τοπικές Κοινότητες όπου ζούμε και δρούμε σαν φορείς.

 

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Βαγγέλης Μαραγκάκης μέλος του νεοσύστατου Παγκρήτιου Δίκτυου Πολιτιστικών Συλλόγων, ο οποίος ενημέρωσε τους Συλλόγους για την σημασία της ίδρυσης του Δικτύου και τους κάλεσε να παρευρεθούν στο Συνέδριο του Δικτύου που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Δεκεμβρίου στο Αρκάδι.

 

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καβουσίου Κωστής Πλακαντωνάκης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πυρασφάλεια και την πολιτική προστασία στην περιοχή ενημέρωσε εμπεριστατωμένα για τις δυνατότητες προστασίας των χωριών μας από τυχόν πυρκαγιά και έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη. Στη συνέχεια συζητήθηκαν από τα μέλη των συλλόγων πολλά θέματα και προβλήματα όπως:

Αιμοδοσίας

Πυρόσβεσης

Της διαχείρισης του νερού

Της διαχείρισης των λυμάτων και του βιολογικού καθαρισμού

Της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης

Της επέλασης των ΒΑΠΕ

Της αδράνειας της ευνομούμενης πολιτείας για τη λειτουργία του περιφερειακού ιατρείου της Τουρλωτής

Της διατήρησης ντόπιων σπόρων

Του κινδύνου διακοπής των παραδοσιακών καζανιών

Της διοργάνωσης κοινών εκδηλώσεων

 

Πάρθηκαν ουσιαστικές αποφάσεις για τα παραπάνω θέματα που θα υλοποιηθούν από κοινού και την διεκπεραίωση τους ανέλαβαν οι υπεύθυνοι των συλλόγων. Τα αποτελέσματα θα συζητηθούν στην επόμενη συνάντηση που ορίστηκε στις 11 Ιανουαρίου 2014 με οικοδεσπότη τα ΄Εξω Μουλιανά.

 

Σύλλογοι που συμμετείχαν και υπογράφουν:

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΣΤΡΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΦΑΚΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΛΩΤΗΣ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΧΛΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥΛΙΑΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΞΩ ΜΟΥΛΙΑΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΜΕΖΙΟΥ

 

Παρασκευή 11

Οκτωβρίου

2013

 

Προσφυγή στο ΣΤΕ για το ηλιοθερμικό εργοστάσιο στο Χώνο

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης συνυπέγραψε, μαζί με άλλους δεκαέξι συλλόγους των χωριών της Σητείας, την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο του ηλιοθερμικού εργοστασίου ισχύος 60MW στη θέση Χώνος της επαρχίας Σητείας.

 

Παρασκευή 04

Σάββατο 05

Οκτωβρίου

2013

 

Συναυλία Γ. Κοντογιάννη, Μ. Φραγκούλη, Δ. Καρβέλη

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης σας καλεί σε μια μουσική εκδήλωση την Παρασκευή 04 και το Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2013 στις 21.30 στη Φάμπρικα. Ο Γιώργης Κοντογιάννης "Κρης" (μπουζούκι, κιθάρα), η Μαρία Φραγκούλη (φωνή) και ο Δημήτρης Καρβέλης (κιθάρα) θα ερμηνεύσουν τραγούδια μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών καθώς και δικές τους συνθέσεις. Εισιτήριο 8€ με λαϊκό ποτό (κρασί, ρακή, μπύρα).

Σας περιμένουμε!

 

 

Σάββατο 28

Κυριακή 29

Σεπτεμβρίου

2013

 

Διήμερο Φεστιβάλ στη Σητεία

Διαλέγουμε τη δράση, βρίσκουμε έναν άλλο τρόπο ζωής

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας διοργανώνει 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2ήμερο Φεστιβάλ με δράσεις, ομιλίες και μουσική στο Άλσος Χλουβεράκη (Κόκκινα) στη Σητεία, με ελεύθερη είσοδο. Από το Σάββατο το μεσημέρι μέχρι το βράδυ της Κυριακής, δυο ημέρες δράσης για την πρόληψη της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών.

Το διήμερο θα περιλαμβάνει πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, αθλητικές και άλλες δραστηριότητες για παιδιά και εφήβους, ομιλίες που αφορούν την πρόληψη για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και θα κλείσει με συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα της πόλης.

 

Σάββατο 07

Σεπτεμβρίου

2013

 

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Μετά τις εκλογές του Αυγούστου και τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Προοδευτικού Συλλόγου Μυρσίνης, σας ενημερώνουμε για τη σύνθεσή του για τη διετία 2013-2015:
Πρόεδρος:  Θαλασσινός Νικόλας
Αντιπρόεδρος: Μακράκης Μανόλης
Γραμματέας: Στάγιας Γιάννης
Ταμίας: Κατηφόρη Μαριάννα
Ειδ. Γραμματέας: Γαρεφαλάκης Θεοδόσης
Μέλος: Bakaj Leonard-Λεωνίδας
Μέλος: Βασιλειάδης Γιώργος

 

Πέμπτη 22

Παρασκευή 23

Σάββατο 24

Αυγούστου

2013

 

Έκθεση Ζωγραφικής του Mathew Halpin

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης φιλοξενεί στη Φάμπρικα έργα ζωγραφικής του εικαστικού Mathew Halpin. Η έκθεση ζωγραφικής θα διαρκέσει από την Πέμπτη 22 μέχρι το Σάββατο 24 Αυγούστου 2013 και θα είναι ανοικτή με ελεύθερη είσοδο 10.00 με 12.00 το πρωί και 18.00 με 22.00 το βράδυ.

Σας περιμένουμε!

 

Πέμπτη

08 Αυγούστου

2013

 

Τουρνουά Διπλού, Τελικοί Αγώνες και Απονομές Πινγκ-Πονγκ

Την Παρασκευή 09 Αυγούστου 2013 στις 18:00 το απόγευμα στη Φάμπρικα θα διεξαχθεί το mini Τουρνουά Διπλού Πινγκ-Πονγκ.

Την Κυριακή 11 Αυγουστου 2013 στις 18:00 θα διεξαχθούν πανηγυρικά οι ημιτελικοί αγώνες και στη συνέχεια στις 19:00 ο μικρός και o μεγάλος τελικός. Στις 20:00 θα γίνει ο τελικός του διπλού και στη συνέχεια η απονομή και η λήξη του πρωταθλήματος.

Σας περιμένουμε!

Λεπτομέρειες εδώ!

 

Πέμπτη

01 Αυγούστου

2013

 

2ο Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Πινγκ-Πονγκ)

01.08.2013-11.08.2013

 

Εδώ Ενημέρωση κατά τη διάρκεια του Τουρνουά!

 

Εδώ Ζωντανή μετάδοση ορισμένων αγώνων (όταν δουλευουν τα μαραφέτια).

 

Τρίτη

30 Ιουλίου

2013

 

Γενική Συνέλευση και Εκλογές

Το Σάββατο 10 Αυγούστου 2013 (6:00 – 8:00μμ) στη Φάμπρικα θα πραγματοποιηθεί η τακτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου.
Θα ακολουθήσουν οι εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο (8:00 - 9:00μμ.)
Σε περίπτωση μη απαρτίας συνέλευση και εκλογές θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 Αυγούστου 2013 τις ίδιες ώρες στον ίδιο χώρο.
Υποψηφιότητες για το διοικητικό συμβούλιο κατατίθενται στο γραμματέα έως και την Παρασκευή 9 Αυγούστου και σε περίπτωση αναβολής έως την Παρασκευή 16 Αυγούστου.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Τρίτη

23 Ιουλίου

2013

 

2ο Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Πινγκ-Πονγκ)

01.08.2013-11.08.2013

O Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης σας προσκαλεί να συμμετέχετεστο 2ο Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Πινγκ-Πονγκ) που θα ξεκινήσει την Πέμπτη 01 Αυγούστου 2013 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013.

Ημέρες και Ώρες Αγώνων: Σαββατοκύριακα 10:00-14:30 & 17:00-21:00 και καθημερινές 17:00-21:00, με αρκετή ευελιξία στο πρόγραμμα των αγώνων στους πρώτους γύρους.

Δηλώσεις Συμμετοχής για το μονό: Με αίτηση έως 28 Ιουλίου.

Δηλώσεις Συμμετοχής για το διπλό: Εγγραφή στη Φάμπρικα έως 04 Αυγούστου.

Η κλήρωση των ομίλων Α Γύρου θα γίνει στις 31 Ιουλίου στις 18:00 στη Φάμπρικα.

Δείτε περισσότερα...

 

Κυριακή

21 Ιουλίου

2013

 

Καθαριότητα στη θέση Τσούρλα (Σκουπίδια)

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης καλεί τα μέλη του και τους συγχωριανούς σε μια δράση για το περιβάλλον και την υγεία όλων.

Την Κυριακή στις 21 Ιουλίου 2013 στις 10.00π.μ. θα πραγματοποιηθεί καθαριότητα στην Τσούρλα (Σκουπίδια) – Άνω πλευρά (Νερό).

Στη συνέχεια θα τοποθετηθεί κάδος σκουπιδιών και πινακίδα ενημέρωσης για την ορθή διαχείριση των συσκευασιών από τα φυτοφάρμακα.

Το ενημερωτικό υλικό θα κυκλοφορήσει και σε έντυπη μορφή.

Σας περιμένουμε.

 

Κυριακή

14 Ιουλίου

2013

 

Μια ματιά στην Έκθεση Ζωγραφικής και το Εργαστήρι της Σοφίας Δατσέρη

Ντοκουμέντα, βίντεο, φωτογραφίες και πληροφορίες για την καλλιτέχνη από την έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Δατσέρη στη Φάμπρικα του Προοδευτικού Συλλόγου Μυρσίνης.

Δείτε εδώ...

Ακόμα, φωτογραφίες από το εργαστήρι που πραγματοποίησε η ίδια η Σοφία Δατσέρη στη Φάμπρικα με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Δείτε εδώ...

 

Πέμπτη 11

Παρασκευή 12

Σάββατο 13

Κυριακή 14

Ιουλίου

2013

 

Έκθεση Ζωγραφικής της Σοφίας Δατσέρη

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης φιλοξενεί για πρώτη φορά στη Φάμπρικα έκθεση ζωγραφικής. Από την Πέμπτη 11 μέχρι την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013 η ζωγράφος Σοφία Δατσέρη θα μεταμορφώσει το χώρο με έργα εμπνευσμένα από τη λαϊκή τέχνη και το κρητικό φυσικό τοπίο.

Σας περιμένουμε!

 

Σάββατο

13 Ιουλίου

2013

 

Πανηγύρι για τη γιορτή της Αγιάς Μαρίνας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μυρσίνης σας προσκαλεί στο πανηγύρι που θα πραγματοποιηθεί στη Βρύση το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 με την ορχήστρα ποικίλης ύλης Μια και Μουζωμένοι (Θαλασσινός Ν., Καπαρού Κ., Μακράκης Μ., Μοσχάκης Μ., Στάγιας Γ.) και μερικούς ακόμα φίλους (Μανιαδάκης Γ., Πετράκης Γ., Φραγκιαδάκης Δ.).

Είσοδος 5€.

 

Κυριακή

21 Απριλίου

2013

 

Θεατρική Παράσταση

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης φιλοξενεί για δεύτερη χρονιά στη Φάμπρικα το Γυμνάσιο Τουρλωτής. Την Κυριακή 21 Απριλίου στις 20.30 το βράδυ τα παιδιά θα παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση "Ο Πίπης από τη Λουμπουνία", μια διασκευή βασισμένη στο πολυδιαβασμένο έργο της σουηδής Άστριντ Λίντγκρεν (δημιουργού της Πίπης Φακιδομύτης) "Ο Εμίλ από τη Λουνεμπέργκα". Εισιτήριο ενιαίο 3€.

Σας περιμένουμε!

 

Παρασκευή

12 Απριλίου

2013

 

Ενημέρωση-Συζήτηση για τις Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Φόρεις και σύλλογοι των βορεινών χωριών της Σητείας διοργανώνουν την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013στις 19.00 στο Μόχλος εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με θέμα "Ήπιες μορφές ενέργειας ή βιομηχανικά πάρκα στα χέρια λίγων;".

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης ως μέλος του Δικτύου κατά των Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καλεί τα μέλη του, τους συγχωριανούς και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχει.

 

Σάββατο

23 Μαρτίου

2013

 

Ντοκουμέντα(!) από τον Αποκριάτικο Χορό

Ντοκουμέντα, βίντεο και φωτογραφίες από τον αποκριάτικο χορό στη Φάμπρικα και το παγκοσμίου φήμης συγκρότημα "Una con Mouzomenos Orchestra".

Δείτε εδώ...

 

Σάββατο

16 Μαρτίου

2013

 

Αποκριάτικος Χορός

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης διοργανώνει το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 αποκριάτικο χορό με ζωντανή μουσική στη Φάμπρικα. Το παγκοσμίου φήμης συγκρότημα "Una con Mouzomenos Orchestra" ή αλλιώς "Μια και Μουζωμένοι" (Καπαρού Κ., Μοσχάκης Μ., Θαλασσινός Ν., Στάγιας Γ., Μακράκης Μ.) θα παίξει βαλς, ταγκό και δε συμμαζεύεται για ντάμες και καβαλιέρους όλων των μεταμφιέσεων. Είσοδος με ποτό 5€. Το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 10μμ.

Σας περιμένουμε!

 

Παρ-Σαβ-Κυρ

22, 23, 24

Φεβρουαρίου

2013

 

Φεστιβάλ Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου

Η Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου διοργανώνει Φεστιβάλ με θέμα «Περιβάλλον - Κρίση - Ανάπτυξη» που θα πραγματοποιηθεί στις 22, 23 και 24 Φεβρουαρίου 2013 στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος Ξηροκάμπου, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, με πολλές δράσεις, παρουσιάσεις, εργαστήρια, θεματικές συζητήσεις, κατασκευές, μουσικές, κλπ.

Δείτε το πρόγραμμα, το χάρτη και άλλες λεπτομέρειες...

 

 

Κυριακή

03 Φεβρουαρίου

2013

 

Cinema στη Φάμπρικα

Την Κυριακή 03 Φεβρουαρίου 2013 το απόγευμα η Φάμπρικα θα μετατραπεί σε μικρό σύγχρονο κινηματογράφο και θα προβάλει μία ταινία στις 18.00 για μικρούς και μία ταινία στις 20.00 για μεγάλους. Είσοδος ελεύθερη.

Σας περιμένουμε!

 

Δευτέρα

28 Ιανουαρίου

2013

 

Στόχος: Νέο παιχνίδι στη Φάμπρικα

Στο εξοπλισμό της Φάμπρικας πλέον συγκαταλέγεται, για παλαιούς και ανερχόμενους παίκτες, στόχος με βελάκια επαγγελματικών προδιαγραφών, καθώς και μικρός στόχος για τα παιδιά. Μέλη και φίλοι δίνουν τις τρέχουσες εβδομάδες ραντεβού Δευτέρα και Παρασκευή για πινγκ-πονγκ και στο εξής για διάφορα παιχνίδια στόχου.

 

Κυριακή

27 Ιανουαρίου

2013

 

Cinema στη Φάμπρικα

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 το απόγευμα η Φάμπρικα θα μετατραπεί σε μικρό σύγχρονο κινηματογράφο και θα προβάλει μία ταινία στις 18.00 για μικρούς και μεγάλους και μία ταινία στις 21.00 για μεγάλους μόνο. Είσοδος ελεύθερη.

Σας περιμένουμε!

 

Σάβατο

26 Ιανουαρίου

2013

 

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Golfland?"

Tο Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στη Σητεία, στον Τεχνοχώρο του Δήμουστις 7μμ, η Επιτροπή Αγώνα Σητείας διοργανώνει την προβολή του ντοκιμαντέρ Golfland?, που αφορά τις "επενδύσεις" σε τουριστικά συγκροτήματα και γήπεδα γκολφ.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο ενημέρωσης για την επένδυση στα 26.000 στρέμματα στο Κάβο Σίδερο από την εταιρεία Loyalward Ltd., η οποία, μετά την επιτυχή προσφυγή πολιτών και φραγή των σχεδίων της από το ΣτΕ, επανήλθε με νέο όνομα στην επένδυση "Ίτανος Γαία" και εντάχτηκε στο νόμο fast-track.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

Τρίτη

1 Ιανουαρίου

2013

 

Πρωτοχρονιά στη Φάμπρικα

Μέλη και φίλοι του Προοδευτικού Συλλόγου Μυρσίνης μαζεύτηκαν στη Φάμπρικα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και υποδέχτηκαν το νέο χρόνο με κιθάρες και βιολιά -κλασικά και ηλεκτρικά-, με σπιτική βασιλόπιτα και άλλες λιχουδιές σε ένα μεγάλο γιορτινό τραπέζι. Ευχές από όλους για ένα δημιουργικό και χαρούμενο νέο έτος.

 

2012

 

ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2012

Δείτε εδώ...

 

2011

 

ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2011

Δείτε εδώ...

 

 

 

Η ΜΥΡΣΙΝΗ

 

Ο Καιρός στη Μυρσίνη

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα - Συνδέσεις

Συγκοινωνίες - Δρομολόγια

Προτεινόμενες Εκδρομές